Barometer Duurzame Bloemist

NatuurlijkBloemen in Rotterdam is al sinds april 2011 duurzaam gecertificeerd niveau zilver op de Barometer Duurzame Bloemist.

Barometer Duurzame Bloemist

NatuurlijkBloemen in Rotterdam is al sinds april 2011 duurzaam gecertificeerd niveau zilver op de Barometer Duurzame Bloemist. NatuurlijkBloemen in Rotterdam neemt daarmee haar verantwoordelijkheid voor een schoner milieu. Dat is niet alleen onze verdienste. Dankzij u als klant is het mogelijk onze doelstellingen verder uit te bouwen en zijn we samen op weg naar een betere wereld.

Duurzaamheid

Maar wat is duurzaamheid precies? Met duurzaamheid voorzien wij in de behoeften van nu zonder dat dit ten koste gaat van de toekomstige generaties. Met het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist tonen wij aan dat het assortiment bloemen en planten en de bedrijfsvoering duurzamer zijn.

Aangesloten bloemisten bij FloraNL hebben de collectieve afspraak om zich aantoonbaar duurzaam te certificeren. Daardoor vormen we samen een duurzaam netwerk en worden uw bestellingen door een duurzame vakbloemist bezorgd. Ook zakelijk kunt u bijdragen aan duurzaamheid door duurzaam uw bloemen in te kopen. 

Verschil gewone en duurzame bloemist

Op het blote oog kun je het niet zien, het verschil tussen een gecertificeerde en een normale bloemist die zegt ook wel duurzaam te zijn. Vaak zie je het ook niet aan de bloemen en planten zelf. Terwijl gecertificeerd duurzaam de norm zou moeten zijn. Hoe weet u dit dan wel?

Het verschil zit in de erkenning van de bloemist door een controlerende instantie. Bij een gecertificeerde bloemist gaat het om meer dan alleen duurzame bloemen, het gaat over de geheel verantwoorde bedrijfsvoering. Natuurlijk gaat het ook om de manier waarop bloemen en planten gekweekt worden. En uiteraard, hoe bloemen en planten te koop zijn, verwerkt, verpakt en vervoerd worden.

Meerwaarde voor u als klant

Behalve dat het u hopelijk een goed gevoel geeft dat u als bewuste klant ook bij een bewuste bloemist inkoopt, is het fijn dat bij ieder boeket dat bij ons de deur uitgaat ook een duurzaam Label wordt toegevoegd aan het boeket. Zodat u als schenker de bewuste boodschap aan uw gewaarde relaties doorgeeft!

Aangesloten bloemisten bij FloraNL hebben de collectieve afspraak om zich aantoonbaar duurzaam te certificeren. Daardoor vormen we samen een duurzaam netwerk en worden uw bestellingen door een duurzame vakbloemist bezorgd.

Duurzame verantwoording

Naast milieu-eisen en sociale verantwoording in de bedrijfsvoering, zoals energieverbruik, verpakkingsmateriaal, schoonmaakmiddelen en correcte omgang met de medewerkers en medemens, wordt de duurzame inkoop van bloemen en planten administratief goed bijgehouden en onder de loep genomen door een onafhankelijke instantie.

Het voornaamste verschil tussen een duurzaam gecertificeerde bloemist en een bloemist die ook wel duurzaam zegt te zijn. Dit tonen wij graag aan met een folder, een label aan bloemen en planten en de website MijnDuurzameBloemist.nl. Zodat u weet wat het verschil is en de keuze kunt maken voor een duurzame gecertificeerde bloemist!

WILT U:
• Iets weten over alle duurzame keurmerken voor bloemen en planten?
• Het laatste nieuws over gecertificeerde, duurzame bloemisten?
• Meer lezen over de Barometer Duurzame Bloemist?
• Duurzame verzorgingstips?
• Of gewoon meer lezen over gecertificeerde, duurzame bloemisten?

Ga naar de website MijnDuurzameBloemist.nl